HABERLER » Haberler / Duyurular » Muammer Erboy (AL 75) İle Sıra Dışı Müzik Turları: Bonn Beethoven Festivali , 25-29 Eylül 2014 – Folktur (Nuray Erten AL 75)

Muammer Erboy (AL 75) İle Sıra Dışı Müzik Turları: Bonn Beethoven Festivali , 25-29 Eylül 2014 – Folktur (Nuray Erten AL 75)

Sevgili Dostlar,

Sizlere müzik dünyasının efsanelerinden Beethoven'in eserlerini dinleyebileceğiniz bir Müzik Festivali'ni ve sonbaharda doğanın tüm renklerini görebileceğiniz günlük turlarla süsleyerek, özenle hazırladığımız gezimizi sunmak istiyoruz.  UNESCO'nun koruması altında olan Bonn ve etrafı, keşfetmeye değer yerler... Bir de buna ölümsüz Beethoven eserlerini de ekleyince unutulmaz olacak bir programda sizlerle birlikte olalım diyor ve  MUAMMER ERBOY'un (AL 75) sizlere   mektubunu ve detaylı programı sunuyorum.

Saygılarımla,

NURAY ERTEN (AL 75)
FOLKTUR SEYAHAT ACENTASI

 

Değerli dostlarım,

Kısaca ana hatlarını özetlemeye çalışacağım Bonn Beethoven Müzik Festivali'ne yapacağımız "Immortal Love, Immortal Keys" gezimizin detaylarını haberin devamında bulacaksınız. Esas müzik tutkum piyano ve oda müziğine odaklı bu seyahat, tamamen bu incecik iğne oyası misali müzik dalının en has eserlerine adandı...

Eylül sonu, 25 Perşembe gidiş, 29 Pazartesi dönüş "Ren nehri, romantik pür" diyoruz.

Umarım zamanlama sizlere uyar.

Ünlü besteci Richard Wagner'in torun çocuğu Nike Wagner bu yıl Bonn Beethovenfest'in küratörü oldu. İki adet muhteşem Beethoven Cycle planlamış, ben ikincisini seçtim. Beş piyano konçertosu üç akşamda Stravinski ve Schönberg'in oda orkestrası için yazdıkları, başyapıtları ile harmanlanarak sunuluyor. Bunlara ek tüm klasik müzik edebiyatında formasyonu ile tek ve benzersiz bir eser var: Piyano, Koro ve Orkestra için Fantezi. Bu eseri Beethoven'in insanlığa büyük mesajı 9. Senfonisi'nin adeta bir öncülüdür, kurgusu, çatısı ve melodileri ile... Leif Ove Andsnes muhakkak çok detaycı bir Beethoven piyanisti. Beceri paketine orkestra şefliğini de ekledi ve Mahler Chamber Orchestra ile adeta bütünleşti. Müthiş bir müzik firework'üne hazır olun...

Bu turda yalnızca "bize özel" hoşluklar da var.

Mesela dönüş yolumuzda Pazartesileri kapalı olan Schloss Brühl yalnızca grubumuz için özel olarak açıyor kapılarını. Ve bu güzel, zarif Barok şatoyu bizzat müdürü gezdiriyor. Keza komşu Max Ernst Museum da kapılarını bizim için açacak ve bu muazzam ressamı çok yakından tanıyacağız.

Mesela otelimiz, Pazarları kapalı restoranı Yu Sushi'yi gala yemeğimiz için yalnız grubumuza açıyor. Gault Miault'dan 18/20 puan almış ve bu günlerde ilk Michelin yıldızını bekleyen genç şef Christian Sturm Wils yalnız bizim için bir menü yaratıyor.

Avrupa'nın en büyük kilise orgu imalatçısı Klais imalat sırlarını bizimle paylaşacak bir akşam  üstü. Beethoven'in doğduğu müze evin şirin konser salonunda bir piyano resitali dinleyeceğiz. Sadece bizim için, sizler için belirlediğim sürpriz program, gezimizin mottosunu doğurdu: "Ölümsüz Aşklar, Ölümsüz Tuşlar - Immortal Love Immortal Keys". Burada bir akşam da muhteşem bir oda müziği ziyafeti var. Beethoven / Schubert 15 diyelim buna ve gencecik Tetzlaff Quartett'den bu büyük bestecilerin yoğun duygularla örülü on beş sıra numaralı yaylılar dördüllerine hazır edelim kulaklarımızı ve kalplerimizi.

Daha, Ren nehrinin en romantik köşelerine kâh teknelerle kâh bizi çocukluğumuza götürecek vasıtalarla gideceğiz. Ren kıyılarında muhteşem duvarları, içindeki huzuruyla, müthiş bahçeleri ile bizi hayran bırakacak bir Benediktin manastırı var programımızda: Maria am Laach. Manastırda yetiştirilen envai tür ender bitki tohumu ve soğanı ile bunlardan yapılan çeşitli ürünleri bulabileceğiz burada.

İnşallah hep beraber çok keyifli bir seyahat yaparız. Candan sevgilerimle...

Muammer

 


                                      BONN BEETHOVEN MÜZİK FESTİVALİ TURU, 25-29 EYLÜL 2014        

                        
             Achenbach-Rolandsbogen                                                                     Ahrtal

      
25 Eylül 2014, Perşembe: ISTANBUL  - BONN
1525 THY / 11:30 uçağı ile İstanbul - Düsseldorf  (varış 13:50) ve özel otobüsle Bonn'da Grand Kameha Oteli’ne transfer ( varış takriben 16:00).

Saat 17:00’de otelimizden hareketle Ren nehrinin en romantik köşesi Rolandsbogen' a gidiş. Efsanevi hikayesi eşliğinde erken bir akşam yemeği.

Saat 20:00, Beethovenhalle (Beethoven Konser Salonu)

Piyano Konçertoları I: Açılış Salvosu
Mahler Oda Orkestrası
Leif Ove Andsnes, Piyano + Orkestra Şefi
Ludwig von Beethoven - Piyano ve orkestra için konçerto no 2 Si bemol Majör, Op 19
Igor Stravinsky  > Apollon Musagete<  Yaylılar Orkestrası için bale müziği

26 Eylül 2014, Cuma: BONN
- Beethoven Anıtı Münster (Katedral) meydanında buluşma ve 09:30-11:00 saatleri arasında "Beethoven'in izinde" yürüyerek Bonn gezisi .
- 11:00 - 12:30 arası Beethovenhaus Konser Salonu’nda, Muammer Erboy'un seçeceği Beethoven'ın piyano eserlerinden oluşan yalnız grubumuza özel konser.
- Öğle yemeği tipik bir Bonn restaurantı "Em Höttche"'de ve sonrasında hala üretim yapan bir kilise orgu atölyesine, Avrupa'nın en büyüğü Klais Org fabrikasına gidecek ve bizzat müdire Gesa Graumann eşliğinde gezeceğiz.
- Saat 20:00, Beethoven Haus - Bonn
Oda Müziği Konseri:  Radikal Eserler
Tetzlaff Quartett: Christian Tetzlaff (keman), Elisabeth Kufferath (keman), Hanna Weinmeister ( viyola), Tanja Tetzlaff
(viyolonsel)
Ludwig von Beethoven -  Dördül, la minör, Nr. 15 Op. 132
Franz Schubert  - Dördül Sol Majör, Nr 15, op. 161 D 887

Oda müziğine vurgun gencecik müzisyenlerden oluşan Tetzlaff Quartett üyeleri yoğun solist programları yüzünden ender olarak bir araya gelseler de Avrupa'nın en saygın dörtlüleri arasında yer edinmeyi kısa zamanda başardılar. Bu programda Schubert ve Beethoven'in aynı senelerde yazdıkları iki geç dönem eserleri yer alıyor. Her iki eser de bestecilerinin karakter ve deneyimini en köklü yoldan anlatıyor.

- Akşam yemeğimizi saat 22:15’de konser mekanına yakın bölgenin en iyi ve balık menüleriyle meşhur restoranı "Petit Poisson"da alıyoruz.

27 Eylül 2014, Cumartesi: BONN
-Saat 10:00’da özel otobüsümüzle kahvaltıdan sonra panoramik Bonn gezisi, Ren nehrinde tekne turu, lokomobil ve nostaljik dişli tren ile Drachenfels'e (Ejderha Kayası) çıkış ve Drachenburg'u (Ejderha Kalesi) ziyaret. Drachenfels'den yeşil ve sıcacık kırmızı tonları arasından parlayan kıvrım kıvrım akan Ren nehri  manzarasını uzun zaman unutamayacaksınız. Öğlen yemeği Drachenburg'da.
- Bonn dönüşü doğru Bonn Sanat Müzesi’ni gezeceğiz. Alman Ekspresyonizmi’nin en önemli isimlerinden August Macke ve avangart resimde Blauer Reiter (Mavi Atlı) akımıyla çığır açan  Franz Marc'ın en güzel eserleri ile diğer ekspresyonist ressamlara ait çok değerli tabloların sergilendiği bu müzeye dışavurumculuk akımının kalesi denilebilir.
- Saat 20:00, Beethovenhalle
PİYANO KONÇERTOLARI II: Mucit Dehalar
Mahler Oda Orkestrası, Batı Alman Radyosu Orkestrası ve Korosu
Leif Ove Andsnes, Piyano + Orkestra Şefi
Igor Stravinsky    >Dumbarton Oaks<  Yaylılar orkestrası için konçerto, Si bemol majör
Ludwig von Beethoven -  Piyano ve Orkestra için Konçerto No 3, do minör, Op. 37
Arnold Schönberg -  "Friede of Erden"  (Dünyada Barış" ) karışık koro için "a capallea"
Ludwig von Beethoven  -  Piyano, Koro ve Orkestra için Fantezi Op. 80 (Chorphantasie)

Bu akşamki Beethoven yolculuğunda iki merhalemiz var. Beethoven'i en iyi tanımlayan do minör anahtarında 3. Konçerto ve formasyonu ile tüm müzik tarihinde tek kalmış Korolu Fantezi: Dokuzuncu Senfoni’nin öncülü diyebileceğimiz bu eser bir sahne kantatı ile bir piyano konçertosunu aynı bünyede birleştiriyor.

- Konser sonrası akşam yemeğimiz Ren nehri kıyısında bir diplomatın emeklilik eseri, çok revaçta restoranı "Elbe am Rhein"da (hava güzel olursa bahçede oturacağız).

28 Eylül 2014, Pazar: BONN
- 10:00’da hareketle UNESCO doğa mirası listesindeki Ahrtal gezisi. Ren kenarında yetiştirdikleri çiçekler ve otlarla ünlü Benedikt'in keşişlerine ait Maria Laach Manastırı. Burada çok ender lale soğanları, çiçek, sebze, tohum ve fideleri ve manastırda imal edilen çeşitli likör ve ekmekler satın alabilecek, yüzyılların eskitemediği duvarlarda yankılanan org seslerine kulak vereceğiz.
- Öğleyin bir ailenin işlettiği en güzel Ren lokantalarından Brogsitter'de muhteşem şaraplar eşliğinde Ren bölgesine özgü yemekler tadacağız.
- Saat 18:30 -  Beethovenhalle
PİYANO KONÇERTOLARI III:  Bir Oda Müziği Serüveni
Mahler Oda Orkestrası
Leif Ove Andsnes, Piyano + Orkestra Şefi
Igor Stravinsky   - Yaylılar orkestrası için konçerto, Re majör
Ludwig von Beethoven -  Piyano ve Orkestra için Konçerto No 1, Do Majör, Op. 15
Ludwig von Beethoven   - Piyano ve Orkestra için Konçerto No 5, Si bemol Majör, Op.73   >İmparator<

Bonn'da bu yıl çıktığımız Beethoven iç dünyasına yolculuğun başkahramanları şüphesiz Norveçli piyanist Leif Ove Andsnes ve Mahler Oda Orkestrası. 2012’den beri Beethoven'in tüm piyanolu orkestra eserlerini konserlerde yorumlamak ve kaydetmek için üstün gayret gösteriyorlar. Claudio Abbado'nun Mahler Gençlik orkestrası adı ile kurduğu orkestra, devraldığı gelenekten gelen bir şeffaflık ve parlaklıkla eserleri yorumlarken şefleri ve piyanistleri Leif Ove Andsnes ile beraber yorumladıkları Stravinsky ve Beethoven'in eserlerini kuyumcu titizliğinde oda müziği yaratıları olarak niteliyor.

- Konser sonrası Bonn'a veda yemeğimiz için sizleri Pazar akşamı özel olarak açtırdığımız otelimizin lokantası Yu Sushi'de ağırlamaktan mutluluk ve keyif duyacağız. Ünü Bonn dışına taşmış inanılmaz yetenekli şefi Christian Sturm Wilms çoktan hak ettiği Michelin yıldızını almadan önce biz de bir test edelim dedik.

29 Eylül 2014, Pazartesi: BONN - ISTANBUL
Otelimizde rahat bir kahvaltıdan sonra saat 11:00’de hareket ederek Almanya'nın en güzel barok saraylarından Schloss Brühl'ü ve hemen yanı başındaki büyük ekspresyonist ressam Max Ernst'e adanmış müzeleri ziyaret. Havaalanına geçmeden son ihtiyaçlar için yolda mola.

Ücret  (minimum 16 kişi): Çift kişilik odada kişi başı: EUR 2.500,- + Uçak bileti (EUR 238,-den itibaren)
                                               Tek kişi farkı: EUR  525,- (otel için) + Uçak bileti (EUR 238,-den itibaren)

Tur ücretine dahil olan hizmetler:
·  5* Otel 4 gece konaklama,  kahvaltı ve KDV dahil
·  Programda belirtilen konserlere giriş biletleri
·  Almanya'da ki havaalanı-otel-havaalanı transfer hizmetleri
·  Programda belirtilen günlük geziler ve rehber ücretleri
·  Tüm müze girişleri ve özel müze turları
·  Beethovenhaus'da,  danışmanımız Muammer Erboy'un seyahat sloganımıza uygun eserleri derlediği,  misafirlerimize
    özel piyano konseri.
·  25,  26 ve 27 Eylül: İçkiler hariç akşam yemekleri
·  28 Eylül: Ahrtal vadisinin ünlü restoranı Brogsitter'de her şey dahil öğle yemeği
·  28 Eylül: Otelimizin Michelin yıldızı bekleyen lokantasında her şey dahil konser sonrası veda yemeğimiz
·  Danışmanımız Sn. Muammer Erboy refakati
·  Zorunlu TURSAB seyahat sağlık sigortası

Tur ve fiyat detayları için lütfen acentemizle irtibata geçiniz.

Saygılarımızla,

FOLKTUR SEYAHAT ACENTASI
Cumhuriyet Cad. Çınarcık apt. No 69 Kat 2, 34373 Elmadağ – Istanbul
Tel: 90 (212) 233 29 0090  / Fax: 90 (212) 225 58 36
Email: [email protected]   /   Web: www.folktur.com

Bölümle ilgili diğer başlıklar

Copyright © 2024 Avusturya Liseliler Derneği
Designed by: OrBiT