ÇALIŞMA GRUPLARI » ALD Kadın Platformu » BÇİ 6. Dönem (15 Ağustos - 15 Eylül 2013)

BÇİ 6. Dönem (15 Ağustos - 15 Eylül 2013)

Ben Çalışmak İstiyorum – 6. Dönem (15 Ağustos – 15 Eylül 2013)

2008 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile yürüttüğümüz ‘’Ben Çalışmak İstiyorum’’ projemizi 2013 yılında Van 100. Yıl, Erzurum Atatürk ve Elazığ Fırat Üniversiteleri’nden toplam 14 kız öğrenci ile gerçekleştirdik. 15 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasındaki altıncı dönem sonunda, başlangıçtan itibaren toplam 101 kız öğrenci İstanbul’da birer ay staj görerek iş hayatıyla tanışmıştır.

BÇİ 2013 - 6. dönem stajyerleri projeye katılım sertifikalarını 9 Eylül tarihli tekne gezisinde aldılar.

Staj programına katılan öğrenciler, hafta içi günlerde yerleştirildikleri işyerlerinde çalıştılar. Hafta sonlarında ise, biz dernek üyelerinin de eşlik ettiğimiz bilinçlendirme eğitimlerine ve kültür gezilerine katıldılar.

Bilinçlendirme eğitimleri her Cumartesi, kültür gezileri ise her Pazar günü için planlandı. Kültür gezileri, programa katılan öğrencilerin çoğunluğunun İstanbul dışında yaşamaları sebebi ile günlük İstanbul gezileri olarak hazırlandı. Stajyer öğrencilerin “BEN Çalışmak İstiyorum” programının bir parçası olan bilinçlendirme eğitimlerine ve kültür gezilerine katılımları zorunludur.

İstanbul’daki Avusturya Liseli firma sahiplerinin/yöneticilerin işyerlerinde 1 ay çalışan öğrenciler, bu süre boyunca Boğaziçi Üniversitesi Yurdu’nda derneğimiz tarafından misafir edildiler.

Avusturya Liseliler Derneği Kadın Platformu üyelerinin, Kadir Has Üniversitesi katılımcılarının ve Avusturya Liseli işverenlerin 2013 dönemi öğrencileri ile tanışma toplantısı 14 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşti. Toplantıda stajyerlerden “İstanbul’daki staj ve eğitim programından hangi kazanımlarla evinize dönmeyi arzu ediyorsunuz?” sorusuyla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşmaları istendi.

Bölümle ilgili diğer başlıklar

Copyright © 2024 Avusturya Liseliler Derneği
Designed by: OrBiT