ÇALIŞMA GRUPLARI » ALliler Kartçınar Korosu » Koromuz | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ



Sen şarkı söylediğin zaman, mevsimler değişir gibi kımıldardı içim
Dudaklarında doğardı şafaklar ve güneşler…
                       ….Sen şarkı söylediğin zaman, öyle bir an ki hayata doyulmazdı…
                                                                          



Kafalar meşgul, işler yoğun, dert tasa çok, kendine vakit yoksa… Bir durup nefeslenip, avaz avaz şarkı söylemekte fayda var…

diyerek 2010 yılının Mart ayında Şarkı Söylüyoruz sloganıyla başlattığımız koro çalışmalarımızı Avusturya Lisesi 93 mezunlarından Prof. Dr. S. Anlam Altay’ın şefliğinde yürütüyoruz. Provalarımızda hem eğleniyor, hem ruhumuzu zenginleştiriyoruz; en önemlisi müzik yoluyla güzel bir sevgi ve dostluk bağı oluşturuyoruz. Konserler ve huzurevi dinletileri yoluyla müziğimizi Türk Müziği sevenlerle de buluşturuyoruz.
 

Gelebildiğiniz kadar gelin, katılabildiğiniz kadar katılın, çalabildiğiniz kadar çalın, söyleyebildiğiniz kadar söyleyin” diyerek her hafta Çarşamba akşamı coşkuyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza şarkı söylemeyi seven ve enstrüman çalan Avusturya Liselileri, yakınlarını ve dostlarını çağırmaya her daim devam ediyoruz.


Yıllarca okuduğumuz okulumuzun bulunduğu ve bu sürede bolca arşınladığımız Kart Çınar Sokağı’ndan esinlenerek adını belirlediğimiz koromuz, çalışmalarını Klasik Türk Müziği ekseninde sürdürmekte ve konserlerinden elde ettiği gelirle oluşturduğu müzik fonundan Türk Müziği alanında eğitim gören öğrencilere müzik bursu sağlamayı amaçlamaktadır.


              

 

 

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=652