HABERLER » Haberler / Duyurular » Halis S. Tokdemir (AL 41; 9. ve 10. Dönemler Gümüşhane Milletvekili), Ekim 2011 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Derneğimiz, İstanbul ve Viyana’daki etkinliklerine ilave olarak Ankara’daki Avusturya Liselileri de bir araya getirmek amacıyla 15 Ekim Cumartesi akşamı Ankara Bilkent Salus Restaurant’da, Avusturya Büyükelçisi, Büyükelçilik Müsteşarı, Ticaret Ataşesi ve Viyana’dan dönen bazı diplomatlarımızın da katıldığı yemekli bir toplantı düzenledi. ‘78 mezunumuz Ahmet Doğan’ın evsahipliğinde gerçekleşen toplantının organizasyonuna lisansüstü eğitimine Ankara’da devam eden ‘05 mezunumuz ve ALD Gençlik Kolu üyemiz Asena Soydaş da katkıda bulundu.

Akşamın en ilgi çeken olayı, Avusturya Liseli ilk milletvekili olan AL ‘41 mezunu değerli büyüğümüz Halis S. Tokdemir’in kızıyla birlikte aramızda olmasıydı. Şimdilerde 90 yaşını süren ağabeyimizin, 2005 yılında yayınladığı “Dokuzuncu ve Onuncu Dönem Gümüşhane Milletvekili‘nden Anılar” isimli kitabında aktardığına göre, kendisi, vekilliği döneminde, Avusturya Lisesi’nde 1950’li yıllarda sadece ortaokul okuyabilen kız tarafı mezunlarının lise için erkek tarafına devam etmelerini sağlayan Milli Eğitim kararının alınmasında etkin rol oynamış.

Derneğimiz önümüzdeki dönemde Ankara Temsilciliği’nin etkinliğini arttırmak için çaba gösterecek ve henüz ulaşamadığımız Avusturya Liselileri de aramıza katmaya çalışacaktır. Toplantının düzenlenmesine katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza ve yemeğe katılan konuklarımıza teşekkür ediyoruz.

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=357