HABERLER » Haberler / Duyurular » Fotoğraf Sergisi: Çiftetelli – Can Berkol (AL ’01), Kasım 2009 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

BU SERGİ TELLİ, HEM DE ÇİFTE!

Can Berkol’un (AL 01) vizöründen sokaklara ait yansımalar ve Funda Tarakçıoğlu’nda uyandırdığı hisler... Bu sergi biraz farklı evet. Özgün dokular ve sihirli renkler eşliğinde fotoğrafların tuvale aktarıldığı karışık bir teknikle karşı karşıyayız. Belki de iki sanatçının ruh hallerinin kombinasyonu diyebiliriz.

Konsept fikri, Funda’ya ait. Can’ın fotoğraflarını gördüğü anda gelivermiş aklına. Her fotoğraf karesi onu başka dünyalara taşımış ve onları tuvallere basmış. Kendi hayal gücünü de katarak boyamış da boyamış. E kendi tarzını da korumuş tabii yine bir yerlerde... Şimdiye kadarki eserlerinden alışık olduğumuz, eski taşlar, dokular, yıpranmışlıklar yine var.

Peki Can ne düşünmüş ortaya çıkanlarla ilgili derseniz, şöyle yorumluyor Can:

“Fotoğraflarımın bu şekilde sergilenmesi, uzun zamandır eksikliğini hissettiğim bazı duyguları tamamladı. Genelde çektiğim fotoğraflarda görünenden çok daha fazlası, hatta kendi hikayelerim, yaşanmışlıklarım gizlidir. O anki ruh halimi betimlerler ve özeldirler. Fakat şimdi görüyorum ki, sanatımı yetenekli bir ressamın ellerine teslim etmekle oldukça iyi etmişim. Fotoğrafla resmi birleştirerek iki sanatçı tek tuvalde buluşmuş olduk. Özgün ve farklı bir çalışma yarattığımızı düşünüyorum. Sonuç ikimizden de izler taşıyor ve tüm duygular başarıyla ifade edilmiş. Böyle bir çalışmaya dahil olmaktan mutluyum.”

İki sanat dalı, iki sanatçı, iki farklı bakış açısı ve tek çerçeve! Bakalım izleyici ne düşünecek...

Çiftetelli Projesi altındaki çalışmalar: 21 Kasım 2009 – 4 Ocak 2010 tarihleri arasında Vizyon Görüntüleme Merkezi’nde sergileniyor.

Açılış kokteyli, 21 Kasım, Cumartesi, 17.00’da yapılacak sergi, Pazar hariç her gün 10.00-18.00 arası gezilebilir.

Sergi Salonu: Vizyon Görüntüleme Merkezi

Adres: Hacı Emin Efendi Sok., Seçkin Apt., No 48, Nişantaşı/İstanbul

Telefon: (212) 291 66 66

(212) 296 90 44

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=146