HABERLER » Haberler / Duyurular » TÜRKİYE SPASTİK ÇOCUKLAR VAKFI - | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

 

“STEPTEMBER”

SAĞLIKLI YAŞAM VE YARDIM TOPLAMA PROJESİ

03 – 30 Eylül 2014

                                                      Eylül ayı boyunca 10.000 adım atın…

                                                                                                                     CEREBRAL PALSY HAKKINDA:

Dünya çapında 17 milyon insan Cerebral Palsy ile (CP) yaşamaktadır. 350 milyon insan da CP'li bir çocuk veya yetişkin ile yakından bağlantılıdır. Bu durum, çocuklukta görülen en yaygın fiziksel engellilik halidir. CP, hareketleri etkileyen kalıcı bir durumdur. Etkisi, bir elde zayıflıktan, istemli hareketlerin hiç olmamasına kadar değişebilir.

CP kompleks bir engellilik halidir: CP'li 4 çocuktan 1'i konuşamaz, 3 çocuktan 1'i yürüyemez, 2 çocuktan 1'i zihinsel engellidir, 4 çocuktan 1'inin epilepsisi vardır. CP yaşam boyu süren bir engellilik durumudur ve bilinen bir tedavisi yoktur. Ancak uygun rehabilitasyon ve destek programları ile bireyin sosyal yaşama adaptasyonu sağlanmaktadır.

STEPTEMBER HAKKINDA:

“Steptember” sağlığınızı geliştirmek ve Cerebral Palsy ile yaşayan insanların hayatında pozitif bir etki yaratmak üzere oluşturulmuş bir yardım toplama programdır.

Bu kampanya ile tüm dünyada “CEREBRAL PALSY” hakkında toplumda farkındalık yaratmak hedeflenmektedir.

2011 yılında Avusturalya’da başlatılan bu yardım toplama kampanyası, 2013 yılında Amerika, Kanada, İngiltere, Hollanda’ya da yayılmış ve bu yıl Vakfımız ile Türkiye dahil olmuştur.

Ofiste çalışan bir insanın günde ortalama 3.000 adım attığını biliyor muydunuz?  Sizi, Steptember ile sağlıklı bir yaşam için günde 10.000 adım atmaya davet ediyoruz.

Yapacağınız işlem çok kolay: 4’er kişilik takımlar kuruyor, bir pedometre ile her gün attığınız adımlarınızı sayıyor ve sonuçları interaktif çalışan web sitesine yüklüyorsunuz.

“Steptember” programında, sağlığınız için koşarak, bisiklete binerek, yüzerek, futbol oynayarak veya dans ederek günlük adım hedefinize ulaşabilirsiniz. Engelli bireylere uygun aktivitelerle birlikte 40’dan fazla aktiviteyi sistem otomatik olarak adıma çevirmektedir.

Hedef, bir ay boyunca günde 10.000 adım atarak, takımınızla birlikte her kıtada bulunan toplam 7 dağa tırmanmak ve hedeflenen bağışı toplamaktır.

“Steptember”  Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na bağış toplamak için kolay ve eğlenceli bir yoldur.

                              

Kayıt için:

Kişi başı kayıt bedeli 50 TL’dir. Her katılımcı bir “Steptember” kitine sahip olacaktır. Kitte bir pedometre, kılavuz ve web sitesi şifresi bulunmaktadır.

                                                

Size faydası ne olacaktır?

Cerebral Palsy’li bir çocuğa eğitim ve rehabilitasyon desteği sağlayarak,

 hayatında fark yaratacaksınız.

http://www.steptember.org.tr/

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1101