HABERLER » Haberler / Duyurular » Muammer Erboy-Çittur İle Verona Gezisi: Son Başvuru 24 Haziran | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Sevgili Avusturya Liseli dostlarım,

Ağustos sonu Verona programıma gösterdiğiniz ilgi için candan teşekkürler. Maalesef bu turumuz çok çabuk dolunca alakanıza yeterince cevap veremedik. Çok benzer bir. programı, İzmir'li bir can dostla, sevgili Bülent Akgerman'a ait ÇİTTUR Seyahat Acentesi ile yapıyorum. Bülent çok yönlü kişiliği ve girişimciliği ile özellikle en büyük eseri Urla / Urla Şarapları ile sanırım çoğunuzun aşina olduğu, tanınan, kıymetli bir insandır.

Temmuz turumuz biraz farklı.  Havanın sıcak olabileceğini düşünerek bir şehir oteli yerine Verona dışında bağlar arasında rüya gibi bir otel Byblos Art Hotel'i tercih ettik. Burası sergilediği sanat koleksiyonları, odalarının sıra dışı dekorasyonu  ve etrafındaki park ve bahçeleriyle İtalya'nın en zarif otelleri arasında. Arena programımız da farklı: Yine iki Zeffirelli  rejisi büyük opera, Puccini - Turandot ve Bizet - Carmen yanında ultramodern bir Verdi- Aida seyredeceğiz ve tarihi bir konsere kulak vereceğiz: Büyük ses tenor Placido Domingo yeni bariton kimliği ile ilk kez "görücüye" çıkıyor ve Verdi'nin en güzel bariton partilerinden oluşan bir konser veriyor Arena Orkestrası ve deneyimli şef Daniel Oren idaresinde.

Gündüzleri yakındaki Shakespeare şehirleri Mantua, Padua ve Vicenza'ya gideceğiz. Verona özel bir ilgiyle gezilecek.

İsteyen yazlığından İzmir üzerinden, isteyen direkt İstanbul'dan katılabilir  turumuza. Teknik bilgi ve destek sevgili Leyla Özer hanımefendide.  Kendisine [email protected] adresinden ve 0232 4464400 dahili 1811 numaralı  telefonundan ulaşabilirsiniz. 

Zamanın azlığı yüzünden ödemelerde acelemiz olduğunu söylemek zorundayım. En geç  24 Haziran 2014’e kadar kayıtlarınızı yaptırmanızı tavsiye ediyorum.

Temmuz 15-19 Arena di Verona'da buluşmak ümidi ile sevgiyle kalın.

Muammer ERBOY (AL 75)

AŞK, CESARET, TUTKU, ÖLÜM

Sevgili Dostlarım,

Sizleri Temmuz ortası çok sevdiğinizi bildiğim Ege'nin maviliğinden koparıp rengarenk bir Sanat Denizi'ne yelken açmaya davet ediyorum.

Medeniyet tarihinin her sayfasına altın harflerle adını kazımış, çığır açmış resim ve heykellerin muazzam bir mimariyle harmanlandığı, müzik ve edebiyat şaheserleri ile halelendiği bir şehre, Verona'ya çağırıyorum sizleri.

Veneto bölgesinin başşehri, kıymetli Amarone ve Valpolicella şaraplarının beşiği, tarihin en romantik sevgilileri Romeo ve Jülyet'in doğdukları kent Verona. Kadim uygarlıklardan bugüne her yüzyılda yaratılan başyapıtları özenle koynunda barındıran Verona. Roma'daki meşhur Coloseum'dan tam yüz yıl daha eski Arena'sından, İtalyan Operası'nın bu en kutsal tapınağından 101 yıldır kesintisiz yükselen ezgilerle tüm dünyayı kucaklayan kent Verona.

Gelin gündüzleri Ortaçağ'dan bugüne hiç değişmemiş, kuyumcu titizliğiyle işlenmiş binaları, ananeleri, insanları ile başta Shakespeare olmak üzere bir çok büyük edebiyat ve müzik ustasına ilham vermiş Mantua ve Padua'yı adım adım gezelim, Vicenza'da Rönesans mimarisinin değerli ustası Palladio'nun yaratılarındaki altın oranlarda ölçülü güzelliğe hayran olalım. Geceleri kulaklarımızın pası  opera dünyasının üç devi Verdi, Puccini ve Bizet'nin ölümsüz ezgileri ile silinsin. İtalya'nın ve belki dünyanın gelmiş geçmiş en büyük opera ve film rejisörü Franco Zeffirelli'nin 93 yaşına ve tekerlekli sandalyeye mahkum felçli bacaklarına rağmen bitmez tükenmez bir enerjiyle yarattığı yepyeni dev prodüksiyonlardaki detay zenginliğine şaşakalalım. Gelmiş geçmiş en büyük tenorlardan Placido Domingo'nun ebedi gençlik pınarından kana kana su içmişçesine 70 yaşı ile atıldığı yepyeni maceraya onunla beraber atılalım ve bariton ses için yazılmış en güzel aryaları onun sanatından, onun yorumundan dinleyelim. Yepyeni sesi ile verdiği bu ilk büyük konserin coşkusunu onunla hissedelim.

Aida'da aşk için ölebilmeyi, Turandot'ta aşk uğruna gözünü kırpmadan ölüme atılabilen kör cesareti, Carmen'de aşkını kaybetmektense sevdiğini harcamaya, onu geri dönülmez ölüme göndermeye razıgelen alev alev tutkuyu yaşayalım.

Verona'ya gelin, değerli dostlarım. Şehri ikiye bölen kıvrım kıvrım Adige nehrinin serin suları gibi müzik ve sanat ruhlarınızı ferahlatsın. Güzelim İtalyan yemekleri ve şarapları ile kendinizi şımartın, hayat neşeniz artsın.

Saadetiniz bol olsun, bereketiniz hiç eksilmesin, sevgili dostlar.

İyi günlerde keyifle buluşalım.

Sevgiyle kalın.

M. Muammer ERBOY

                    

15/07/2014 – SALI
Saat 07:00’de Adnan menderes havalimanı THY kontuarında buluşma. TK 2311 sefer sayılı ucakla saat 09:00’da Venedik’e uçuş. Yerel saatle 13:20’de Venedik’e varış. Havalimanında sizi bekleyen özel araçla Verona’ya hareket.

Byblos Hotele  http://www.byblosarthotel.com/ yerleşme ve serbest zaman. Saat 19:00’da otelde akşam yemeği ve konser öncesi kısa bir söyleşi.   Saat 20:00’de Modern ve uçuk bir reji ile Aida/Verdi dinlemek üzere Arena’ya hareket. Geceleme otelde.
 

16/07/2014 – ÇARŞAMBA
Kahvaltının ardından tam gün Padova ve Vicenza turu. " Piazze" içine açılan kemerli sokaklar, antik duvarlarla çevrili Bacchiglione, köprüler, Prato della Valle meydanı, kentinen bilinen simgelerinden biri olan ünlü Botanik Bahçesi, büyüleyici Pedrocchi kafe hayran kalacagınız yerler olacak. Öğle yemeği için serbest zaman. Öğleden sonra Vicenza’ya geçiyoruz. Tıpkı bir açık hava müzesi olan bu şehirde Piazza dei Signori, Olimpiyat Tiyatrosu, Chiericati Sarayı Palazzo del Capitanio, Villa Capra görülecek yerler arasında. Otele geri dönüş ve serbest zaman. Saat 19:00’da akşam yemeği ve konser öncesi kısa bir söyleşi.  Saat 20:00’de Zefirelli'nin yepyeni dekor, sahne ve rejisi ile Turandot/Puccini dinlemek üzere Arena’ya hareket. Geceleme otelde.

 


17/07/2014 – PERŞEMBE
Kahvaltının ardından tam gün Mantova turu. Gonzaga ailesinin etkisi ve kentin tarihi gücü Mantova’yı sanatsal, kültürel ve özellikle müzik merkezlerinden biri haline getirmiştir. Çeşitli mimari hazineleri ve eserleri, zarif sarayları sizleri derinden etkileyecektir. Şehir turunun ardından öğle yemeği için serbest zaman. Yemekten sonra Mantova dükü için 1525 yılında inşa edilen TEA PALACE ziyarete diyoruz.  Otele geri dönüş ve serbest zaman.  Saat 19:00’da akşam yemeği ve konser öncesi kısa bir söyleşi.  Saat 20:00’de Placido Domingo'nun dostları ve kendi yarışması Operalia Finalistleri ile Verdi konseri dinlemek üzere Arena’ya hareket. Geceleme otelde.
 

18/07/2014 – CUMA
Kahvaltının ardından şehir merkezinde sabah yürüyüş yapıyoruz. Ardından araçla San Zeno Kilisesine hareket. Öğle yemeği San Pietro Tepesinde serbest. Otele geri dönüş ve serbest zaman. Saat 19:00’da akşam yemeği ve konser öncesi kısa bir söyleşi.  Saat 20:00’de Zefirelli'nin yepyeni reji, dekor ve sahnesi ile Carmen dinlemek üzere Arena’ya hareket. Geceleme otelde.

19/07/2014 – CUMARTESİ
Kahvaltının ardından serbest zaman. Saat 12:00’de otelden ayrılış ve Bologna’ya hareket. Ogle yemeği ve alışveriş için serbest zaman. Ardından havalimanına transfer. TK2334 sefer sayılı THY uçağıyla saat 18:00’de İstanbul aktarmalı İzmir’e uçuş ve gezimizin sonu.


F İ Y A T  B İ L G İ S İ

İki kişilik odada kişi başı: 2.650.- Euro

Tek kişilik oda farkı: 360.- Euro

DAHİL OLAN HİZMETLER

4 gece Byblos Hotel'de konaklama
Otelde alınacak kahvaltı ve akşam yemekleri
Program dahilinde yapılacak tüm transferler ve şehir turları
Türkçe ve lokal rehberlik hizmeti
Tüm konser biletleri

DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Uçak bileti
Şu anki müsaitliklere göre fiyat bilgisi şöyle;
Ekonomi: 382.- Euro /  Business: 1.280.- Euro
Uçuş bilgisi

15.07.2014  - TK2311  - İzmir/İstanbul kalkış 09:00
15.07.2014  - TK1781  -  İstanbul/Venedik kalkış 11:50
19.07.2014  -  TK1322  -  Bologna/İstanbul kalkış 11:25
19.07.2014  -  TK 2334 İstanbul/İzmir kalkış 18:00

Vize ücretleri
Yurtdışı çıkış fonu
Akşam yemeklerinde alınacak içecekler
Öğle yemekleri
Ekstra turlar

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1070