HABERLER » Haberler / Duyurular » Sergi - Galateaart: Işıl Özışık, 17 -31 Aralık 2013 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

              

IŞIL ÖZIŞIK 17 -31 ARALIK GALATEA ART'DA

Açılış Kokteyli: 17 Aralık 2013


Resim sanatının usta ismi Işıl Özışık, güncel çalışmalarını Galatea Art’da sergileyecek. Suluboya tekniği, çalışma süresi içerisinde kağıt üzerinde devamlı hareket halindedir. Ressamın iradesi dışında mutlu veya mutsuz süprizler hazırlar ve devamlı kontrol ister. Yurtiçi ve yurtdışında 50’nin üzerinde kişisel sergi açan, birçok karma sergiye katılan ve sanatında çeşitli ödüllerin de sahibi olan Işıl Özışık, her biri büyük bir emek ve özveriyle gerçekleştirilmiş sulu boya çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Sanat çalışmalarını hem Türkiye’de hem de Amerika’da devam eden sanatçının eserleri 17 Aralık – 31 Aralık tarihleri arasında Galatea Art’da gezilebilecek.

Asmalımescit Mah. Sofyalı Sok. No: 12/3 Beyoğlu / İstanbul T: 0212 245 80 38 - 0541 213 90 76 [email protected]

SANATÇI HAKKINDA: IŞIL ÖZIŞIK 1939 yılında Kırklareli'nde doğdu. Orta okul ve lise dönemlerinde Turgut Zaim, Eşref Üren ve Cemal Bingöl’ün öğrencisi oldu. AÜ Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden 1963 yılında mezun oldu. Arkeolog olarak, Anadolu’nun birçok medeniyet merkezinde kazılara katıldı. Bir dönem reklamcılık sektöründe sanat yönetmenliği yaptı.

Işıl Özışık, gençlik yıllarında gönül verdiği atletizm’de ülkemizi başarıyla temsil ederek ‘sırıkla atlama’ dalında üst üste beş kez Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Bütün bunlara paralel olarak tutkunu olduğu resim sanatına; ilgisi, merakı ve sevdası artarak devam ettiren sanatçı çeşitli malzeme ve teknikle eserler yapmasına rağmen ülkemizde ‘sulu boya ressamı’ olarak tanınır. Suluboya çalışmanın, önemli bir ayrıcalık olduğu düşünülürse; çocukluktan gelen aşırı enerjisini suluboyanın sürat ve aktifliğine yönlendirerek, hatayı hiç affetmeyen bu tekniğin, şeffaf lekelerine egemen olmanın cesareti içinde, sevdasını katarak beslediği özgür eserler yarattığı görülür.

Suluboya tekniği, çalışma süresi içerisinde kağıt üzerinde devamlı hareket halindedir. Ressamın iradesi dışında mutlu veya mutsuz süprizler hazırlar ve devamlı kontrol ister. Teknik olarak örtücü bir karaktere sahip olmadığından, yağlıboyadan daha mücadeleci bir performans hazırlar ressama. Özışık, suluboyanın bu özelliğine yorumcu bir çizgiye ulaştırarak empresyonist bir yönde geliştirmiş, objenin ve objelerin sanatçıda uyandırdığı izlenimlerini kağıt ve tuval üzerine mükemmel bir şekilde aktarmıştır.

Işıl Özışık 1963-2010 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında 50’nin üzerinde kişisel sergi açmış, birçok karma sergiye katılmış ve çeşitli ödüller almıştır. Ulusal ve uluslararası birçok koleksiyonda resimleri bulunan sanatçının aldığı bazı ödüller; 1972 ‘Türkiye Suluboya Resim Yarışması’ 2.lik Ödülü 1974 & 1976 ‘’Ankara Sanat Grafik Yarışmaları’ Başarı Ödülü 1980 ‘Sanatçılar Kulübü’ Kuşağının en Başarılı Suluboya Ressamı Ödülü 1992 - 2000 ‘The Art League American Lanscape’ Sergi Büyük Ödülü Işıl Özışık çalışmalarını halen ABD ve Türkiye’de devam ettiriyor.

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=980