HABERLER » Haberler / Duyurular » Güzin Değişmez | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ


    
Güzin DEĞİŞMEZ hakkında...  

Ses Sanatçısı

1962 yılında Bursa'da doğdu.

Bursa Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra müzik çalışmalarına Bursa Musiki Cemiyeti'nde Erdinç Çelikkol ile başladı. Bu süreçte TRT Ankara ve İstanbul radyolarında istisna akdi ile solo bant kayıtları yaptı. 1984 yılında öğrenimine başladığı Bursa Belediye Konservatuarında ikinci sınıftan itibaren alt sınıflarda öğretmenlik yapmaya başladı ve kurumu ilk mezun olarak birincilikle bitirdi.

Profesyonel müzik yaşamı 1989 yılında sanat yönetmenliğini Tanburi Necdet Yaşar’ın üstlendiği Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda başladı. Topluluğun çok sayıda sahne, televizyon, yurt içi ve yurt dışı etkinliklerinde solist ve korist olarak görev yaptı. İstanbul Fasıl Topluluğu'nun yurt dışı organizasyonlarına katılıp uluslararası müzik festivallerinde yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı'nca gerçekleştirilen CD ve kaset prodüksiyonlarına solist olarak katıldı. Bursa Osmangazi Belediyesi'nin hazırladığı Bursa Şarkıları albümünü Münip Utandı ile birlikte seslendirdi. İncesaz grubu ile çeşitli konserlere solist olarak katıldı.

Bireysel çalışmalarının yanı sıra Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın meşk çalışmalarından büyük ölçüde istifade elti. Türk Müziği külliyatının müstesna örneklerinden olmakla beraber ender okunduğu için unutulmaya yüz tutmuş bir çok eseri Yavaşça’nın kendisinden meşk ederek repertuarını genişletti. Uludağ Üniversitesi Kültür Merkezi, Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, Bursa Tayyare Kültür Merkezi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Boğaziçi Üniversitesi'nde solo konserler verdi. Çalışmalarını halen İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu'nda sürdürmekledir.

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=943