HABERLER » Etkinlikler » 29 Ekim Kastamonu-Sinop-Azdavay-Pınarbaşı Gezisi | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ


Üyelerimizden Novitas Turizm-Gülsen Kırbaş’ın (AL 77) ev sahipliği ve rehberliğinde düzenlediğimiz Kastamonu turunu pastırmaların kuruduğu, tüm renklerin sarıdan kahverengiye ve kızıla döndüğü, görsel şölenin dorukta olduğu bir mevsimde gerçekleştiriyoruz. Gezimiz süresince Gülsen Kırbaş’a ait ve 2013 yılında Türkiye’nin en güzel küçük oteli seçilen Uğurlu Konakları’nda konaklayacağız. 

Kastamonu’nun yanı sıra Sinop, Azdavay ve Pınarbaşı’nı kapsayacak gezimize katılım için en geç 10 Ekim Perşembe gününe kadar dernek merkezine kesin kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Turun gerçekleşmesi için minimum katılımcı sayısı 10 kişidir. Ulaşım aracı, kesinleşen katılımcı sayısına göre belirlenecektir.

26-29 Ekim 2013  KASTAMONU-SİNOP-AZDAVAY-PINARBAŞI Turu                                            

26 Ekim Cumartesi: Saat 06.30’da İncirli Boyner önünden, 07.00’de Beşiktaş Conrad Otel önünden, 07.30’da Kadıköy Evlendirme dairesi otoparkından hareketle, saat 13.30 civarında Kastamonu’ya varış. Varışın ardından doğruca konaklayacağımız Uğurlu Konakları’na gidiyoruz ve bizim için hazırlanan enfes yöresel yemeklerle öğle yemeğimizi alıyoruz. Öğleden sonra şehri keşfetmeye başlıyoruz: Önce Valilik binasının altında yer alan Kent Tarihi Müzesi’ni geziyor ve Kastamonu’nun kent tarihi hakkında brifing alıyoruz. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nı, çevresindeki tarihi dokuyu ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’nı görerek, Nasrullah Köprüsü’nden şehrin daha eski bölümüne geçiyoruz. Burada da Nasrullah Meydanı ve Camii’ni, Liva Paşa Konağı Etnoğrafya Müzesi’ni, Münire Medresesi El sanatları Çarşısı’nı görüyoruz ve çarşıda çay ve alışveriş molası veriyoruz. Molamızdan sonra şehir merkezine 17 km mesafedeki Kasaba Köyü’nde 14. yüzyıldan kalma Candaroğlu yapısı Mahmut Bey Cami’ni görüyoruz. 650 yıldır hemen hiç bozulmadan korunmuş ahşap yapısı ve enfes renkli kalem işleriyle dünyada eşi olmayan bu eser, bizleri kendine hayran bırakacak. Şehre dönüşte yolumuz üzerinde bulunan İsmail Bey Külliyesi’ni ziyaret ediyoruz. Candaroğulları’nın son hükümdarı İsmail Bey’in 15. yüzyıldan kalma külliyesi, cami, medrese, türbe ve deve hanından oluşuyor. Akşamüstü otele dönüş ve dinlenme. Akşam yemeğini açık büfe olarak enfes yemeklerle alıyoruz.  

27 Ekim Pazar: Sabah kahvaltısından sonra Sinop’a doğru yola çıkıyoruz. Yaklaşık 2 saatlik, enfes doğa manzaraları arasından geçen bir yolculukla Sinop’a varıyoruz. Ardından kaleyi, eski cezaevini, Alaaddin Camii’ni, Pervane Medresesi’ni, Arkeoloji ve Etnoğrafya müzelerini geziyoruz. Taze Karadeniz balıklarıyla bir öğle yemeğinin ardından alışveriş için serbest zaman (hava şartları ve zaman uygunsa, Akliman ve Hamsilos koyu ve Türkiye’nin en kuzey noktası olan İnceburun feneri görülebilir). Akşamüstü hareketle akşam saatlerinde Kastamonu’da oluyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

28 Ekim Pazartesi: Sabah kahvaltısının ardından Küre Dağları’nın kalbine doğru yolculuğumuza başlıyoruz. Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerimizde, Türkiye’nin tek Panparks üyesi olan korunan alanlarda doğayla baş başa harika bir gün bizi bekliyor. Bir saatlik bir yolculukla önce Azdavay ilçemize ulaşıyoruz. Burada kısa bir mola veriyoruz. Kasabanın şirin çay bahçesinde çay ve Aşıklar Köprüsü’nde fotoğraf molası, bu esnada isteyenler Azdavay’ın ünlü doğal balını ve ıhlamurunu alabilirler. Ardından Pınarbaşı’na doğru yolumuza devam ediyoruz. Yarım saatlik yolculuğun ardından önce Valla Kanyonu’na gidiyoruz. Otobüsümüzden indikten sonar kanyonu tepeden görebileceğimiz bir noktaya kısa ve zevkli bir yürüyüş yapıyoruz. Dönüşte kasaba içinde yöresel ağırlıklı leziz bir öğle yemeği bizi bekliyor. Ardından Ilıca Şelalesi’ne keyifli bir yürüyüş yapıyoruz. Fotoğraf molasının ardından, şelale yakınındaki mola yerinde mangal kömürüyle yanan semaverde çaylarımızı yudumluyoruz. Akşamüstü Kastamonu’ya dönüş. Akşam yemeği konağımızda.

29 Ekim Salı: Konağımızda alacağımız enfes bir kahvaltının ardından, Kastamonu içi ve çevresinde gezimize devam ediyoruz. Önce kaleye çıkıyor ve şehri tepeden kuşbakışı seyrediyoruz. Daha sonra yürüyerek kaleden aşağı iniyor ve tarihi şehir merkezinin sokaklarında kayboluyoruz. Sapasağlam ayakta duran yüzlerce ev, konak, cami ve türbeler bizi etkileyecek. Şehrin en büyük ve en eski camii Atabeygazi Camii’ni görüyor, ardından en büyük külliye olan Yakupağa Külliyesi’ni geziyoruz. Ardından şehrin güney kesimindeki kaya mezarlarını görüyoruz. Burada bulunan Valiliğe bağlı El Dokumaları Merkezi’nde zarif Kastamonu el dokumalarını görüyor ve istersek satın alıyoruz. Daha sonra Kastamonu’daki son ziyaret noktamız olan Vedat Tek Kültür Merkezi’ne gidiyoruz. Valiliğe bağlı bu eski restorasyon merkezi, günümüzde bir müzeler kompleksi olarak hizmet veriyor ve Türkiye’nin ilk ve tek şapka müzesi ile dantel, bebek ve silah müzelerine ev sahipliği yapıyor. Ardından yöresel ürünlerle ve etli ekmek yiyerek Kastamonu’ya veda etmek üzere İzbeli Çiftliği’ne gidiyoruz. Saat 14.30 civarında İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz. Akşam saatlerinde varış, turumuzun sonu.

Tur Fiyatı:  İki kişilik odada kişi başı ……… 575.- TL
                    Üç kişilik odada kişi başı ……    540.- TL
                    Tek kişilik oda      ………………  675.- TL (Not: Tarihi konaklarda oda sayısı kısıtlı olduğundan tek kişilik oda kontenjanı sınırlıdır)

Fiyata dahil olan hizmetler: Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım (grup büyüklüğüne göre, klimalı lüks minibüs, konforlu midibüs veya büyük otobüsle), tarihi Kastamonu Konakları’nda (özel kategori) yarım pansiyon konaklama, tüm müze/ören yeri giriş ücretleri, dini mekânlara verilen tüm bağış ve bahşişler, profesyonel rehberlik hizmeti, seyahat sigortası,  KDV

Fiyata dahil olmayan hizmetler: Öğle yemekleri, otel ve yemek ekstraları, kişisel harcamalar

Rezervasyon: Özlem Yeşildağ - ALD Dernek Sekreteri
Tel: (0212) 260 30 48   •   Tel + Faks: (0212) 260 30 87         GSM: (0533) 498 04 35 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=929