HABERLER » Haberler / Duyurular » Öyle Sevdim ki Seni Filmine Kiev`den Gala Daveti - Nurdan Tümbek Tekeoğlu (AL 83), 27 Eylül 2013 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

                                                ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ FİLMİNE KİEV’DEN GALA DAVETİ

 27 Eylül'de vizyona giren, yapımcılığını Medyaton-Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun (AL 83) ve yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı ‘Öyle Sevdim ki Seni’ filmi, 43.Uluslararası Kiev Film Festivali’nden diğer adıyla ”Molodist” ten davet aldı. FIAPF tarafından konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir film festivali olarak tescillenen “Molodist”, Screen, Hollywood Reporter gibi kaynaklar tarafından Doğu Avrupa’nın en önemli film organizasyonlarından biri olarak gösterilmektedir.  

“Films across the Borders-Sınırlar Ötesi Filmler” bölümüne seçilen ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ filmi 19-23 Ekim tarihlerinde “Molodist” kapsamında gerçekleştirilecek galada Ukrayna seyircisiyle buluşacak.


"KARADENİZLİNİN SEVDASI DENİZİ GİBİDİR
..."

Öyle Sevdim ki Seni kırık bir aşk öyküsünü anlatıyor:  1906 yılında taş ustası olarak Santa’dan Yalta’ya giden Mustafa Usta’nın torunu Olga, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla işsiz kalır ve Sarp Sınır kapısı açılınca Trabzon’a çalışmaya gelir. Olga, herkesin Nataşa olarak algılandığı bir dönemde Cemal’in karşısına çıkar. Göç, parçalanan aileler, önyargılar filmin ana konularını oluşturuyor.            

Filmin başrollerini Angelina Jolie’nin Bosna’da çektiği Kan ve Bal Ülkesinde filminde oynayan ve Türk seyircisinin Veda dizisinden tanıdığı Alma Terzic ile Türk televizyon dizilerinin yetenekli oyuncusu Oktay Gürsoy üstleniyor. Rus oyuncu Alina Golovlyova’nın da rol aldığı filmde yılların usta oyuncusu Kayhan Yıldızoğlu, Fatih Dokgöz, Duygu Yıldız ve Tevfik Erman Kutlu gibi oyuncular görev alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini de yılların deneyimli ismi Ercan Yılmaz üstleniyor.

Öyle Sevdim Ki Seni adlı ilk uzun metrajlı filmini çeken yönetmen Orhan Tekeoğlu, 1990’lı yıllarda vuku bulmuş birçok hayat hikâyesinden yola çıkarak filmin senaryosunu yazdı. 15 Mayıs’ta Trabzon’da başlanan ve 4 Haziran’da Trabzon-Gümüşhane sınırındaki Santa harabelerinde bitirilen filmin müzikleri ise Selim Bölükbaşı’na ait.

Nurdan Tümbek Tekeoğlu (AL 83) ve Orhan Tekeoğlu,  2010 yılında Doğu Karadeniz kadınlarının doğaya karşı verdikleri mücadeleyi anlatan İfakat adlı belgesele imza atmışlardı. Belgesel, gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında birçok festivalden de ödül almıştı.

 Ayrıntılı bilgi ve görsel istekleriniz için:
 Medyaton:  Nurdan Tümbek Tekeoğlu - [email protected] / 0533 635 2447
                      Merve Tekeoğlu - [email protected] / 0539 866 6886

 Bilgi için:  Amazon İletişim  - 0212 259 40 34
                   Jülide Çağlı - [email protected]  / 0553 239 48 17 

ÖYLE SEVDİM Kİ SENİ- UZUN METRAJLI FİLM
Yönetmen-Senaryo: Orhan Tekeoğlu
Yapımcı: Medya Ton - Yrd. Doç. Dr. Nurdan Tümbek Tekeoğlu (AL 83)
Yürütücü Yapımcı: Taylan Demir
Müzik: Selim Bölükbaşı
Görüntü Yönetmeni: Ercan Yılmaz
Oyuncular: Oktay Gürsoy, Alma Terzic, Duygu Yıldız, Tevfik Erman, Alina Golovenko, Fatih Dokgöz
Yrd. Yönetmen: Şelale Baskıcı
Sanat Yönetmeni: Erdem Özçelik
Kostüm Sorumlusu: Hülya İri
Ses: Ambiance (Yekta Danabaş)
Işık Şefi: Hüseyin Öncü
Projenin aldığı destekler: Uluslararası Göç Örgütü - IOM

DETAYLI BİLGİ İÇİN:
http://www.oylesevdimkiseni.com/   
www.facebook.com/oylesevdimkisenifilm
https://twitter.com/oylesevdimki
http://instagram.com/oylesevdimkiseni
http://www.youtube.com/user/OyleSevdimKiSeni

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=900