HABERLER » Haberler / Duyurular » Nurdan Tümbek Tekeoğlu (AL 83) Filmi Lets Cee Film Festiavli`nde | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

İki Yaka Yarım Aşk (Torn Love) isimli filmim Avusturya'nın önemli festivallerinden Let's Cee Film Festivali'nde 13 Nisan 2018 tarihinde saat 20.00'de Actor's Studio'da gösterilecek. Viyana'daki tüm ALlileri bekliyorum.  Nurdan Tekeoğlu (AL 83)

 

SİNOPSİS

Ali (16), 1924 mübadelesinde anneannesi (Hatice 60)  ve teyzesiyle (Zeynep 35) ile birlikte Yunanistan’ın Kareferye kasabasından Türkiye’nin İzmir Karaburun ilçesinin Ambarseki köyüne gelir.


Ali, anneannesi ve teyzesi, zorlu bir gemi yolculuğunun ardından kendilerine gösterilen köye yerleşirler. Yunanistan’da varlık içinde olan aile, Ambarseki’de tam bir hayal kırıklığı yaşar. Buna rağmen Ali, köyü sevmeye başlar.   Çünkü Ali Nergis’ten ( 15) hoşlanır.   Ancak, köy halkı, Yunanistan’dan gelen bu aileye ön yargılıdır. Bunların başını Himmet ağa (60) çekmektedir.  Ali’nin hoşlandığı kız Nergis’i Himmet ağanın oğlu Zübeyir  (18) sevmektedir. Ali ve Zübeyir’in kavgaları Nergis üzerinden olurken, bu kavga temelde yerli-mübadil ekseninde yaşanır. Mübadil ailenin hem yerleştikleri evi beğenmemesi hem de Himmet ağa ve oğlu tarafından rahatsız edilmesi köyden kaçışlarını tetikler. Ali, bu durumdan son derece rahatsız olur.  Köyden ayrılmayı istemez, ancak anneanne ve teyzesinin baskısına daha fazla dayanamaz ve İstanbul’a göç ederler. İstanbul’dan Nergis’e mektuplar yazan ancak karşılığını alamayan Ali, bir mücevheratçının yanında çalışmaya başlar.


Uzun yıllar geçer. Bir gün, kolyesini tamir için Ali’nin mücevherat dükkânına bir kadın (Nergis) gelir. Ali, kolyeyi hatırlar, şaşkınlıkla birbirlerine bakarlar ve birbirlerini tanırlar. İkisi de hem sevinçli hem heyecanlıdır. Bir kafede otururlar, hasret giderirler. Ali’nin eşi ölmüştür, Nergis de eşinden şiddet görmektedir. İkisi için yeni umutlar filizlenmeye başladığında, Ali’nin kalbi bu heyecana dayanamaz .

 

 

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1667