HABERLER » Haberler / Duyurular » CRR Caz Orkestrası: Caz`da Genç Soluklar - Erdem Özkan (AL 99), 6 Aralık 2017 - CRR | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

6 Aralık Çarşamba 20:00 - 21:00
Cemal Reşit Rey Konser Salonu Darülbedayi Caddesi Harbiye, İstanbul
 
CRR Caz Orkestrası
Türk müzisyen ve kompozitörlerinin caz ve orkestra müziği içinde yerlerini alabilmeleri, dünya müziğine, geleneksel müziğimize ve kültürel birikimlerimize çağdaş, akademik ve araştırmacı bir gözle bakabilmekle mümkün olabileceği inancıyla “CRR Bigband” adıyla 2007 yılında yola çıkan orkestra, geçtiğimiz sekiz yıl içinde 100’ü aşkın yeni eseri Türk Caz Müziği repertuvarına kazandırmıştır. Bu eserler Tonal, Modal (Makamsal) yapıda ve anonim olarak bilinen türkülerimizin orkestra düzenlemeleri şeklindedir. Eserlerin büyük bir kısmı, asırlardır tek sesli olan müziğimize, çağdaşlaşma süreci içindeki çok sesli yaklaşıma yeni bi...rer örnektir. 2013 yılında Bigband’e ilave edilen yaylı çalgılar grubuyla “CRR Caz Orkestrası” adını alan ve büyüyen orkestra, enstrümantal müziğin yanında vokal müziği de repertuvarına katarak, her biri enstrümanında virtüöz olan orkestra sanatçıları ile, ulusal ve uluslararası solistleri, sanatseverlerle buluşturmayı hedeflemektedir.

Nail Yavuzoğlu
02.01.1960 senesinde İstanbul’da doğdu. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nı 1983 yılında bitirdi. 1984 yılında konservatuvarda göreve başladı. 1988 yılında İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Musiki Sanat Dalında yüksek lisans programını, 1995 yılında ise İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bilim Dalı Doktora programını bitirdi. 2004 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri Bölümü Ses Kayıtları Anabilim Dalını kurmuştur. 2007 yılından beri CRR Caz Orkestrasının müzik direktörlüğü ve şefliğini yapan Yavuzoğlu farklı projelerde piyano, flüt ve basgitar çalmaktadır. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümünde; Yüksek Solfej, Armoni, Enstrümantasyon-Orkestrasyon, Kontrpuan-Füg, Türk Müziğinde Polifoni, Modern Armoni, İleri Müzik Teorisi, Ses Sistemleri, İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Polifonide Yöntemler, Film Müziği, Karşılaştırmalı Müzik Teorileri, Doktora programında; Modern yazım teknikleri, İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek lisans Programında; Müzik Tarihi, Özel Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde; Müzik Tarihi, Radyoda Müzik Programcılığı, İletişim ve Müzik dersleri vermiş ve vermektedir. İTÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlilik programlarında çok sayıda teze danışmanlık yapmıştır.

Ceren Gündoğdu
1988 yılında İstanbul'da doğdu. 2003 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı Piyano bölümünden mezun oldu. 2004 ve 2005 yıllarında Kasdav Liselerarası Müzik Yarışması'nda "En iyi kız solist" dalında iki sene üst üste 1.lik kazandı. 2011 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden birincilikle mezun oldu ve rektörlük özel ödülünü almaya hak kazandı. 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı Müzikal-Tiyatro bölümünden mezun oldu. 2011-2013 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda, " Sidikli Kasabası Müzikali" adlı Broadway müzikalinde başrol (Hope Cladwell) olarak görev yaptı. Trt Türk ekranlarında "Sokakta Hayat Var" adlı müzik programını hazırlayıp sundu(2013-2014). Ardından yine Trt ekranlarında "Şehrin Işıkları" adlı müzik programının hem sunuculuğunu hem solistliğini üstlendi(2015-2016). 2017'de yılında Trt İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ile solist olarak konser verdi. Halen, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Brass sanatçılarıyla birlikte kurduğu "Brassolist"in solistliğini yapmaya ve Uluslararası İstanbul Müzik Festivali, Bisanthe Oda Müziği Festivali gibi ülkemizin prestijli sanat festivallerinde konserler vermeye devam etmektedir.

Erdem Özkan (AL 99)
1980 İstanbul doğumlu olan Erdem Özkan müzikle ilgili ilk adımlarını 1989-1991 yılları arasında Melih Kibar’ın piyano atölyesinde attı. Avusturya Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarında valsle başlayan salon dansları çalışmalarını 2003’te Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tamamlayana dek sürdürdü ve çeşitli ulusal yarışmalara katılarak dereceler elde etti. 2011 yılında salon dansları ve cazı bir araya getiren Dance-A-Natra projesi kapsamında Nejdi Şimşek’in aranjmanları ile ilk vokal denemelerini gerçekleştirdi. Bu dönemde Starlighters Band ile Antalya, Ankara, Eskişehir ve İstanbul’da birçok kez sahne aldı. 2015’te başladığı Sibel Köse Vokal Atölyesi’nde Sibel Köse, Evrim Özşuca ve Eylül Biçer’den eğitim alma fırsatı buldu. 2016 yaz aylarında katıldığı Polonya Pulawy Caz Kampı kapsamında önemli müzisyenlerle çalışan Erdem Özkan, halen ülkenin önde gelen caz sahnelerinde performans sunmaktadır.

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1616