HABERLER » Haberler / Duyurular » Kısa Film: İki Yaka Yarım Aşk - Nurdan Tümbek Tekeoğlu (AL 83) | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

İlk defa bir kadın olarak  kendi yönetmenliğimde gerçekleşecek İki Yaka Yarım Aşk isimli kısa film projeme güvenli ödeme sistemi ile desteklerinizi bekliyorum. Miktarı hiç önemli değil. Önemli olan katkıda bulunmanız. Linke tıklayın, üye olun mailinizle, yeni projeler kısmından İKİ YAKA YARIM AŞK'a tıklayın, arzu ettiğiniz destek miktarını seçin ve güvenli ödeme sistemi iyzicoyu da tıkladıktan sonra desteğinizi güvenli bir şekilde verebilirsiniz.

Nurdan Tümbek Tekeoğlu (AL 83)

https://www.fongogo.com/Project/iki-yaka-yarim-ask <https://www.fongogo.com/Project/iki-yaka-yarim-ask>



Yönetmen Görüşü:
Göç, göçmen, muhacir, yabancılık, hasretlik... İnsan, çocukluğunda bu kelimelerin ne anlama geldiğini pek  bilemez. Büyüdükçe, kabuk bağlamış bir yaramızın  kanamaya başladığını hissederiz. Üçüncü nesil biz mübadil torunları, bu duyguları en çok hissettiğimiz yaşlardayız. Yıllarca anneannemden ve  annemden mübadil hikayeleri dinledim. Çok zor koşullarda hayata tutunmalarını, başka ellerde yeni bir hayat kurmalarını hep taktir etmişimdir. Bu proje benim için, sadece bir kısa film yapmanın ötesinde, küçük bir çocuğun dünyasından göçün yarattığı ağır travmayı anlatmaya çalıştım. Yıllarca bana anlatılanları, başkalarına resimleyerek anlatma ihtiyacı hissettim.

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1504