HABERLER » Haberler / Duyurular » BÇİ Projesi`nde 8. Dönem`i Tamamladık! | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ


   2015 yılı 8. dönem öğrencileri sertifikaları ile - 30 Ağustos Pazar / MAREV Vakfı

2008 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile yürüttüğümüz ‘’Ben Çalışmak İstiyorum’’ projemizin 8. dönemini  2015 yılında 1-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdik.  Projeye başladığımız yıldan itibaren, toplam 117 kız öğrenci İstanbul’da birer ay staj görerek iş hayatıyla tanışmış oldular.


Bitlis Eren, Elazığ Fırat, Erzurum Atatürk, Mardin Artuklu ve Van 100. Yıl üniversitelerinden başvuran toplam 50 aday arasından bu özel staj programımıza katılmak üzere seçilen 16 kız öğrenci, hafta içi günlerde yerleştirildikleri işyerlerinde çalıştılar. Hafta sonlarında ise, biz dernek üyelerinin de kendilerine eşlik ettikleri bilinçlendirme eğitimlerine ve kültür gezilerine katıldılar.

Bilinçlendirme eğitimleri   Cumartesi, kültür gezileri ise Pazar günleri için planlanmakta. Kültür gezileri, programa katılan öğrencilerin çoğunluğunun İstanbul dışında yaşamaları sebebi ile günlük İstanbul gezileri olarak hazırlanıyor. Stajyer öğrencilerin “BEN Çalışmak İstiyorum” programının bir parçası olan bilinçlendirme eğitimlerine ve kültür gezilerine katılımları zorunludur.

İstanbul’daki Avusturya Liseli firma sahiplerinin/yöneticilerin işyerlerinde 1 ay çalışan öğrenciler, bu süre boyunca Boğaziçi Üniversitesi yurdunda derneğimizce misafir ediliyorlar.


http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1277