ALliler Kartçınar Korosu » Konserlerimiz » 18 Eylül 2012, Galatasaray Üniversitesi Konseri - I | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ



Avusturya Liseliler Vakfı ve Avusturya Liseliler Derneği'nin organize ettiği konserden elde edilen gelir Avusturya Lisesi Burs Fonu’na bağışlanmıştır.

Klasik Türk Müziği’ne eşsiz katkılarda bulunan, eskilerin deyimiyle fem-i muhsin olarak tabir edilen, sesiyle ve sağlam icrasıyla iz bırakan, bizlere günümüzde Münir Nurettin Selçuk'un, Mesut Cemil’in musıki ışığını yansıtan büyük sanatçı Rıza Rit konserimizde solo eserler seslendirerek bizlere onur vermiştir. Bu büyük ustayı, yine bir büyük ustanın,diğer onur konuğumuz kıymetli sanatçı Fahrettin Çimenli’nin yaylı tanburda yaptığı giriş taksimiyle ağırladık.

Bir diğer konuk sanatçımız ise  Ahmet Mithat Bey’in sevilen Kürdilihicazkar eseri "Meftûnun oldum ey vech-i ahsen"  eserinin hikayesini anlatmak üzere sahneye davet ettiğimiz; yıllardır meşakkatle yaptığı programlarla, fedakarca düzenlediği müzik dinletileriyle müzikseverlerin gönlüne taht kurmuş bir müzik insanı olan Istanbul Devlet Türk Müziği Korosu’nun kıymetli sanatçılarından İncila Bertuğ oldu.

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1227