HABERLER » Haberler / Duyurular » Ege`de Yatılı Tatil / Yelken – Denizcilik Eğitimi (DENİZCE kalitesinde…) - Haluk Işındağ (AL 70), Mayıs 2014 | AVUSTURYA LİSELİLER DERNEGİ

Sevgili Okuldaşlarım,

Kışı atlattık, yaz günleri yaklaştı. 
Doğada, en doğalı birlikte yaşamak ister misiniz?

Istanbul’dan kalkıp Marmara Adası'nda, Serkan’da sudan çıkalı gün doldurmamış balığın, salatanın en lezzetlisini birlikte yemek, Gelibolu’da "yukarı çıkarken" sığınılacak limanı şöyle bir gözleyip, Çanakkale’yi Abide’yi selamlayıp, Bozcaada’ya birlikte varmak ister misiniz? 

Yolda akıntıları, anaforlar ile farklarını konuşup, gözle görüp tekneyle yaşamak… Aynısını anayelkende – Genova’da görmeye çalışıp algılamak… Liman içinde demirdeyken, kıç mesafesini, komşuyla olan direk uyumunu bilmek, soluğandan korunmak için koltuk halatlarının ne kadar boşlanacağını öğrenmek… Müsellim kayasını güvenle geçmek, komşu sularına girerken sancak gurcataya bayrağı toka etmek... Assos'ta Nazlıhan'da can dostum Hilmi Selimoğlu'na konuk olmak.  Ayvalık'ta marinayla kanalında ve usulünce konuşmak, vardığımızda Fevzi Tavşan’da olağanüstü ve farklı lezzetlerle tanışmak… Belki de Mitilini’ye uğrayıp liman işlerini birlikte yaptıktan sonra, yüzyıllık kahvelerde hoş bir yorgunluk atmak. Şirin bir arabayla ya da bir minibüs kiralayıp Midilli’nin en tepesinde “dünya benim” dercesine harika bir çiftlik kebabı yemek… Batısında günü batırıp, doğusunda yeniden doğmak… Ne dersiniz?

Bademli’de sığ-su kaptanlığının doruğuna varıp Kalem adasının kazığını yemeden keyfini sürmek? Güzelim mavi-yeşil sularda yüzdükten, sığlıkları adım adım aştıktan sonra ve elini Plomarion, “Ouso”nun en hasosunun yapıldığı yerde limanlayıp, “Denizce” den inince üç metre sonra sofraya oturmak… yeterince çekici mi? Yine bir “Vira Bismillah” ile ayrılıp benim en beğendiğim adaya “Oinoissai” ya varıp dostlarımla, Perkili, Despina, Kaptan Yorgo’yla tanışmak ister misiniz? 
Ertesi gün sadece bize ait bir koyda yüzmek ve ayrılmak istemeden yola koyulmak, Sakız limanının içinde kıçtan kara demirli, devasa Kurvazyerlerin delik kadar liman-ağzından girip, olduğu yerde dönüp dakika mertebesinde yanaşmalarını izlemek ve yaşananları bir daha bir daha fark etmek…? Delphinia da yine sevgili Yanis'te harika bir yemek…?
Sonrasında “Denizce”nin anca boyu kadar dönebileceği cânım balıkçı barınağı “Kataraktis” te can dostum Mihalis ve eşine ve onların muhteşem yemeklerine, “enginari”den, kalamara, üstünde takoz gibi duran bembeyaz peyniriyle “Grek-salat” larına ve arkasından da telveli bir Türk-Kahvesine…

Fotoğraf meraklısı dostlarımızın sabah yürüyüşü ve görüntü avcılığını bekledikten sonra Ege’nin en turkuaz koyuna Türkiye’ye Alaçatı’ya doğru yol almaya… Belki de, berraklığı ile akıllara durgunluk veren Nergis koyunda gecelemeye… Tüm bunları yaşarken yetkin bir yelkenci, güvenle seyreden bir denizci olmaya ne dersiniz? Varım derseniz lütfen bizi arayın. Bu beraberliğin özel olmasına özellikle özeniyorum. İletimi “aile içinde” dostlarınızla paylaşırsanız ayrıca sevinirim. 

Birlikte olmaktan mutlu olacağım. Rüzgarlar kolayınıza, pruvalarınız hep neta olsun…

Kalın sağlıcakla.

DI. Haluk Işındağ
+90 532 246 4637  / +90 532 246 4637 - [email protected]  -  http://www.denizce.com/halukisindag.asp

Bir haftalık katılım ücreti kişibaşı 750.- €' dur.  (C.tesi öğleden sonra biniş, bir sonraki c.tesi sabah iniş)
Diğer giderler paylaşımlıdır, katılımcı sayısına bölünür. Yemek / Transitlog (TC ve GR 180€) / Yakıt (~50 lt dizel) / Marina (60.- €), istek üzerine oluşan giderler…

Denizce 2 kez ödül kazanmış cinsinin en iyisi 4 kamaralı, 3 duş ve iki tuvaletli tam donanımlı ve bakımlı bir yelkenli yattır. Her hafta  3 kamaraya toplam 6 tanıdığım bildiğim dostumu kabul etmekteyim. Aşağıdaki tabloda dönemler ve katılımcı sayısı belirtilmiştir. Öğrenme arzusundaki katılımcılar bugüne kadar  bu sürede benzer bir tekneyi tek başına kullanabilme becerisini kazandılar ve ne mutlu ki 50 öğrencime kendi teknelerini alabilmelerinde yardımcı olabildim. İlgi duyan okuldaşlarımın haberini bekliyorum.

Bkz.  Yelken Eğitimi 2     -  
http://www.denizce.com/yelkenegitimi2.asp
 

Haf.

Katılım   Dönem     ROTA

1

-- 

12/06 - 21/06 Istanbul - Çeşme

2

-6

21/06 - 28/06 Çeşme - Yun.Adaları - Çeşme

3

-4

28/06 - 05/07 Çeşme - Yun.Adaları - Çeşme

4

-6

05/07 - 12/07 Çeşme - Yun.Adaları - Çeşme

5

--

12/07 - 19/07 Çeşme - Yun.Adaları - Bodrum

6

--

19/07 - 26/07 Bodrum - Yun.Adaları - Bodrum

7

--

26/07 - 02/08 Bodrum - Yun.Adaları - Bodrum

8

-6

02/08 - 09/08 Bodrum - Yun.Adaları - Bodrum

9

-6

09/08 - 16/08 Bodrum - Yun.Adaları - Bodrum

10

--

16/08 - 23/08 Bodrum - Yun.Adaları - Bodrum

11

-2

23/08 - 30/08 Bodrum - Yun.Adaları - Çeşme

12

-4

30/08 - 06/09 Çeşme - Yun.Adaları - Çeşme

13

-2

06/09 - 13/09 Çeşme - Istanbul

Doğayı - Denizi Yaşarken Yetkin Yelkenci
İyi bir Denizci Olmaya Var mısınız?

Kuzeyden - Güneye:        Fenerbahçe, Mar.Ad, Çanakkale, Bozcaada, Assos, Ayvalık, Mitilini, Bademli, Plomarion, Oinoissai, Chios, Çeşme, Kataraktis, Alaçatı-Nergis, Samos-Pythogorion, Arki, Lipsi, Didim, Leros, Kalimnos, Bodrum, Gökova (koylar) Kos…    
Her yerde dostlara misafir..!                    Denizce

http://www.denizce.com/

 

http://orbitserver2012/ald/content.asp?id=1035