HABERLER » Haberler / Duyurular » Avusturya Parlamentosu’ndaki Resmi Görüşmelerimiz, 25-26 Kasım 2016

Avusturya Parlamentosu’ndaki Resmi Görüşmelerimiz,25-26 Kasım 2016

24-27 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’dan geniş bir katılımla gerçekleştirdiğimiz Viyana seyahatimiz ve oradaki resmi temaslarımız hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Bu seyahatimizle hem Viyana Avusturya Liseliler Derneği’nin 10. kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen gala gecesine katılarak arkadaşlarımıza destek olduk, hem de Türkiye-Avusturya ilişkileri için gerekli gördüğümüz bazı resmi temaslarda bulunduk.

ÖVP (Österreichische Volkspartei) Meclis Grup Başkanı Dr. Reinhold Lopatka; Yönetim Kurulu Başkanımız Ender Armağan (AL 76), Yönetim Kurulu Üyemiz Baran Seyhan (AL 95) ve Avusturya’nın İstanbul’daki Ticaret Ataşesi Georg Karabaczek’i (AL 77) parlamentodaki makamında kabul etti. Türkiye-Avusturya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde karşılıklı fikir alışverişinin yanı sıra, özellikle kültürel ve ticari alanda atılabilecek adımlar konusunda görüşlerimizi sunma olanağı bulduk.


Verimli geçtiğini düşündüğümüz bu görüşme sonrasında Sn. Lopatka’nın önerisiyle NEOS (Das Neue Österreich und Liberales Forum) partisinin milletvekili Sn. Christoph Vavrik ile de bir toplantı gerçekleştirdik. Sn. Vavrik’in İstanbul, Ankara ve Mardin’i kapsayacak resmi ziyareti ile ilgili yaptığımız bu görüşmede, ziyaretin her üç ilimizdeki temaslarının planlanmasına katkı sunduk (Adı geçen resmi ziyaret, bizler henüz Viyana'da iken önerdiğimiz temasları içerir şekilde gerçekleşmiştir).

Görüşmelerimizin bir diğer önemli ayağı da, International Service Group Austria bünyesinde Türkiye’deki yatırım ortamları hakkında Avusturyalı yatırımcılara bilgi verdiğimiz toplantı oldu. Ülkemizdeki yatırım ortamı ve fırsatları hakkında verdiğimiz bilgiler yatırımcılarca memnuniyetle karşılandı.

Avusturya Liseliler Derneği

Bölümle ilgili diğer başlıklar

Copyright © 2024 Avusturya Liseliler Derneği
Designed by: OrBiT